söndag 21 oktober 2018

1 veckas recap i bilder

Lördag 13/10
Träffade en koreansk kompis i Sinchon där det var en festival som vi hängde på.


Söndag 14/10
Träffade en annan koreansk kompis och pluggade inför våra respektive prov.


Måndag 15/10
Hade ett prov. Åt en sandwich (riktigt god) till lunch och pluggade på elevhemmets gratiscafé med min italienska kompis (som ritade en bild av mig)
Tisdag 16/10
Första dagen av midterm prov. Prov i läs, skriv- och hörförståelse. Tyckte det kändes väldigt bra. Gick även en promenad och njöt av hösten som börjar komma här, trots att det fortfarande är 20 grader på dagarna.

Onsdag 17/10
Hade sista provet för midterms, i tal. Sedan åkte jag och min amerikanska kompis runt och firade. Vi var i Coex mall, gangnam och mellan Sinsa och Apgujeong. Shoppade även lite.


Fredag 19/10
Åkte till Fashion week i Ddp med min amerikanska kompis bara för att se vad det var, sedan gick vi till ett cafe i närheten och pluggade. Ringde  även runt till familj och vänner och pratade på kvällen.
Lördag 20/10
Sista dagen av Fashion week så vi åkte tillbaka igen, kollade på alla som var där, såg olika kändisar som skulle kolla på showerna och jag blev fotad av en massa fotografer där. Träffade även min italienska kompis där och hon och hennes fotografkompis ville ha mig som modell så fick även lite awkward ställa upp för dem.




Sen har jag också tänkt lite och det kommer bli mindre inlägg hädanefter, eftersom jag känner att jag inte vill lägga så mycket tid vid datorn när jag är här. Men istället har jag tänkt att försöka filma mer och en gång i veckan lägga upp en video och då och då (förhoppningsvis också en gång i veckan) skriva något inlägg som har ett specifikt ämne (till exempel skillnader jag märkt). Så har du något förslag på ämnen jag kan skriva om, snälla lämna det i kommentarerna!


måndag 15 oktober 2018

Inga inlägg

Hej alla! Eftersom jag har prov i veckan kommer jag fokusera på det och därför kommer det inte bli några inlägg förrän tidiagst på torsdag! Det var allt, hoppas ni förstår.

lördag 13 oktober 2018

Lugn fredag

Hallå där!

Igår tog jag med det svenska godiset till skolan och bjöd klassen och läraren. Bilar var tydligen en hit, iallafall tyckte läraren att det var jättegott.
Min lärare gick även på en instagram following spree då hon började följa alla i klassen, vilket gjorde att vi elever också började följa varandra.

Efter skolan gick jag till ett hotell i närheten som min familj ska bo på när de kommer och hälsar på. Det var väldigt fint men det låg precis bredvid en väldigt trafikerad väg. Dock väl inne så lät det knappt alls. Jag ser fram emot att de kommer väldigt mycket!

Annars gjorde jag inte mycket. Pluggade, pratade med Anton. Pratade med pappa. Pratade med mamma och brorsan. Såg på serier. Det var med andra ord en väldigt chill kväll.

Hur var din fredag? Hittade du på något roligt?

fredag 12 oktober 2018

Djupa samtal

God morgon till er i Sverige! Här är klockan runt 15 när jag skriver detta.

Igår på lektionen bjöd min italienska kompis mig på en koreansk godis. Det är marshmallows med nutellaliknande fyllning. Det var iallafall väldgt gott. Och förpackningen var supersöt! En av mina kinesiska klasskompisar gav även ut koreanska kex till alla i klassen. De smakade ungfär som Jätten chokladkex där hemma.


Efter lektonen gick jag och min amerikanska kompis till matområdet bredvid skolan. Vi hittade en restaurang som sålde kyckling och satte oss där. Dock var vi de enda kunderna, men det visade sig vara till vår fördel. Kycklingen som vi bestämde oss för fick vi veta när vi beställde att den var ganska stark, men när vi hade svårt att välja något annat var kocken snäll nog att göra en specialbeställning och göra den mindre stark. Vi fick även påfyllning av de snacks vi fick till bordet medan vi väntade.

Efter maten gick vi för att hitta ett café. Jag hade sett ett som jag vill testa, men när vi kom dit visade det sig att det var stängt. Då bestämde vi oss för att gå till ett café som jag gått förbi några gånger och velat testa, men på vägen dit såg vi ett supergulligt café som vi gick till istället. Det var lite dyrare, men det var väldigt gott fika. Där satt vi i runt 2 timmar och jämförde Sverige med USA och pratade om lite mer personliga grejer, som till exempel kärlek och vi gick in lite mer på våra framtidsplaner efter Korea.


På måndag, tisdag och onsdag nästa vecka har jag prov, så varje kväll har jag försökt lägga tid på att plugga. Det har väl inte gått superbra, men lite har jag ändå fått gjort!
Vädret börjar äntligen kännas som höst. På morgnarna och kvällarna måste man ha en jacka på sig, för det är runt 6 grader, och mitt på dagen är det runt 15 grader. Det är väldigt skönt, för då vaknar man till under sin tio minuters promenad till skolan.

torsdag 11 oktober 2018

Prov och nyttiga samtal

Hejhej hallå!

Igår när läraren kom till klassrummet hade hon med sig juice och munkar för hela klassen. Hon sa att det var för pengarna som blev över från Everlandresan (om du inte läst det inlägget hittar du det 2-3 inlägg ner), men jag var tacksam hursom.
Jag hittade också internet i klassrummet (äntligen!) så jag kunde for once söka upp ord jag inte förstår på en gång istället för att skriva ned dem och kolla upp dem senare.

Vi hade prov i uttal också, där vi skulle dra en siffra från 1-3 och beroende på vilken siffra vi fick skulle vi läsa ett stycke högt för läraren. Jag bestämde mig för att göra testet först av alla, och jag hade turen att få det numret jag hade tränat mest på (för det var den svåraste) och jag blev väldigt nöjd över hur bra det gick.
Jag gick även till lärarrummet för att hämta ut mitt pass och min italienska kompis passade på att smygta en bild på mig

Efter skolan skypade jag med Engla som är i Tjeckien och pluggar, och det var skönt att både få prata med henne men också att få prata med en nära vän som är i samma situation som jag är i.

Så jag har funderat lite på att börja vlogga härifrån (spela in videor), så du får en mer indebt känsla och bild av hur mitt liv ser ut här. Vad tycker du om den idén? Är det något du skulle vilja se? Har du isåfall några önskemål på vad du skulle vilja se? Sen om du råkar veta något bra gratis edting program, please let me know!!

onsdag 10 oktober 2018

Kaffestund med koreanska universitetsstudenter

God morgon/dag/kväll beroende på när du läser detta!

Igår var det Hangul day här i Korea. Det är dagen då det koreanska alfabetet skapades år 1446 enligt månkalendern av den dåvarande Kung Sejong. De jag har frågat säger att det inte är en speciell högtid. Vissa tycker den är viktig, men den firas inte mer än att koreaner ställer fram en koreansk flagga i sitt hem.

Idag skulle min italienska kompis träffa en koreansk kille som ska åka till Italien och ville ha tips, så jag följde med som support. Det blev trevligare än jag förväntat mig. Han hade med sig tre kompisar, och vi satte oss på ett kafé i närheten av skolan och snackade. Det blev inte så mycket Italiensnack, utan mer på koreanska, och de hjälpte oss plugga inför ett prov vi ska ha idag (onsdag). Tjejen som var dr var till och med så snäll att hon spelade in sig själv prata så vi kan träna på melodin. Annars fick vi lära oss lite slangord samt så pratade vi om serier, musik och alkohol.

På kvällen pluggade jag bara. Ljudfilen visade sig vara till stor hjälp. Nästa vecka har vi midterms, så då ska vi ha prov på hela första boken. Varje semester har två böcker, och den här veckan ska vi ha gjort den här boken.

Tyvärr har jag inga bilder från dagen.
Vad har du gjort under veckan? Har det snöat något mer?

tisdag 9 oktober 2018

Everland

Igår var det klassresa. Vi åkte från skolan klockan 9 och 10.30 kom vi fram till nöjesparken Everland.

Det var Halloweentema på parken, och tydligen fanns det ett ställe som målade skräckmålningar, för det gck runt jättemycket folk med sår och spindlar och sådant i ansiktet. Det var även många som hade klätt ut sig. Jag såg bland annat Harry Potter klädsel, prinsessor och några tjejer som var där  Pyjamas.
Personalen vinkade alltid och var så glada, det är inget man ser i Sverige. Till exempel stod vi och väntade på en lift när det gick förbi en personal som just hade startat sitt pass, och han sa hej och vinkade till mig. Alltid när man åkte iväg i en attraktion eller när attraktionen var slut vinkade dem. Det var så sött!

Det var förmodligen en klämdag i Korea, för elever hade ingen skola och därför var det proppfullt i parken. Det sög dock, för köerna till de enda attraktioner jag ville åka var 2-3 TIMMARS kö. Detta insåg vi efter lunch, klockan 2, och vi skulle åka tillbaka till skolan klockan 4, så vi hann inte åka någon attraktion. Det gjorde mig på superdåligt humör. Natten till tisdag hade jag inte sovit mycket så jag var helt slut när vi tillslut satte oss på bussen hem igen. Bussresan tog 2.5 timmar tillbaka på grund av att det varr rusningstid, men jag sov hela vägen så för mig gjorde det inget. När jag kom hem (18.30) köpte jag mat, åt och kollade på två youtubevideor. Sedan somnade jag och vaknade till vid 01.30 då jag klev upp, bytte om och borstade tänderna, sedan lade jag mig igen och vaknade dagen efter (Dagen då jag skriver detta, Onsdag) 10.10. Vi är lediga idag för det är Hangeul Day, så det gjorde inget, men snacka om att vara slut på.
Här kommer iallafall en hel drös bilder från Everland.






Min klass



40 minuters väntetid klockan 11 på dagen
  Den enda attraktionen jag åkte

 Lunch (och ja, koreaner har majs på pizza)












Vår lärare (till vänster) och en klasskompis hade köpt likadana hattar
 Min namnlapp
(Det står level 1, klass 1, Emelie, Konkuk Universitet)