måndag 31 december 2018

CHRISTMAS IN KOREA

Hej!
Har du haft en bra jul? Min familj kom hit och här är en kort video hur vi spenderade julafton i Seoul!

God jul och gott nytt år!

onsdag 19 december 2018

Varför jag bytte rum

Hej på dig!
Under lovet bytte jag rum och jag tänkte berätta anledningen här.

Jag vill börja inlägget med att detta inlägg kommer låta vädigt bittert och nedlåtande men jag skriver inte inlägget för att hata på någon. Detta skriver jag endast för att jag vill kunna kolla tillbaka på min blogg och kunna minnas hur det var.

Okej, så då börjar vi.
Som jag tror jag har nämnt så var min rumskompis en tjej från Tyskland. Hon var ett år yngre än mig och kom från en större stad än vad jag gör. Enligt mig var hon steriotypen av en amerikansk high school chearleader - Bortskämd, bryr sig mest om sig själv och kan säga väldigt elaka saker på grund av det. Hon var väldigt utseendefixerad men hon lät mig göra mina saker ifred så jag brydde mig inte så mycket om allt detta. Alla har dåliga sidor, och även om hon inte är min typ så tycker jag inte nödvändigtvis att hon är en dålig person.

I början försökte vi umgås och bli kompisar, men vi båda insåg väldigt snabbt att vi var väldigt olika och vi hittade ingenting att prata om och vi klickade inte riktigt. Detta var helt okej för mig, för man kan ju inte vara vän med alla, eller hur?

Och om det hade slutat så hade jag nog än idag haft henne som rumskompis. Som jag skrev så tycker jag inte hon är en dålig person, men anledningen till varför jag bytte rum var för att hon var en väldigt dålig rumskompis. Det var väldigt små grejer som skedde som i slutändan gjorde att jag ta beslutet att jag ville byta rum.

Efter att vi hade insett att vi inte skulle bli kompisar med varandra var det som att hon bestämde att om man inte kan vara kompisar känner man varandra inte eller är ovänner. I vårt fall blev vi främlingar. Hon slutade nämligen säga hej och hej då när hon kom och gick, och när man gick förbi varandra utanför rummet kollade hon inte ens på mig.

Sedan blev det som mitt "ansvar" att handla toapapper och städa rummet, för hon gjorde inget annat än att tog ut soporna ibland. Jag har inget emot att städa, men det jag störde mig på var att hon inte gjorde det och som "förväntade sig" att jag skulle göra det. Sen med toapapper-problemet bestämde jag mig tillslut för att göra ett litet test. Jag gick inte och köpte toapapper när det började ta slut för att se om hon skulle göra det. Det slutade med att jag vaknade en morgon och fick börja dagen med att gå och handla toapapper för hon hade använt upp det sista utan att fylla på eller ens säga till.

Det som fick mig att börja fundera på att byta rum var att hon började lyssna på musik i sina hörurar. Nu tänker du säkert "Men Emelie, nu är du ju bara barnslig". Grejen är att hon lyssnade med så hög volym att jag kunde ha sjungt med i låtarna hon lyssnade på, för jag hörde klart och tydligen musiken genom hörlurarna. Hon satt jämt uppe till 2-3 på nätterna, vilket var något jag inte brydde mig om förrän hon började lyssna så högt på musik, för nu kunde jag inte somna på grund av det.

Eftersom det var så många småsaker som jag jämt gick runt och störde mig på påverkades mitt humör väldigt mycket. Först fick jag ju inte sova bra, så jag var jämt trött och jag var jämt irriterad och klagade hela tiden. Jag trivdes inte att vara i rummet och jag trivdes inte med mitt nya sinnesstämning.

Det som fick mig att till slut tog steget till att byta rum var en liten händelse där jag ställde henne en fråga och hon svarade väldigt "bitchigt" och otrevligt tillbaka och efter det blev det bara en ännu jobbigare stämning när vi var i samma rum.

Jag var rädd för att byta rum dock. "Tänk om min nya rumskompis är okej med mig prata i telefon så mycket jag gör", "tänk om hon är värre än hon jag har nu" och liknande flög runt i huvudet. Men jag har vunnit på lotto eller något. Min nya rumskompis pluggar på själva universitetet. Hon är fem år äldre än mig från Kazakstan, och hon sa att hon har bott här i 3~år. Så hon har hunnit ha många rumskompisar och insett att man inte måste bli kompis med dem, så vi är bara som bekanta. Säger hej och hejdå och så. Jag brukar gå och lägga mig lite innan henne men när jag lägger mig tar hon sin dator och sätter sig i sin säng och sen släcker hon lampan för min skull. Hon är så respektfull och snäll!
Nu eftersom universitetet har sitt jullov har hon åkt tillbaka till sitt hemland och kommer inte komma tillbaka igen förrän efter jag har åkt hem, så från den 15e har jag i princip haft mitt eget rum! Jag kunde inte önskat mig något bättre.

Vad hade du gjort om du hamnade i samma situation? Intressant att höra hur andra resonerar!

söndag 16 december 2018

SEOUL ADVENTURES

Hej!
Här är en video från när Anton var i Korea! Ta gärna en titt!
Såg du något som du skulle vilja testa?

torsdag 13 december 2018

LAST DAY IN LEVEL 1

Här kommer en video som är inspelad sista dagen med min förra  klass! Här får du se hur sista dagen i en termin ser ut och vad vi gjorde på kvällen!

onsdag 12 december 2018

Seoul guide för turister

Hej!
Nu har jag haft mitt lov och min pojkvän var här under tiden så vi gjorde mycket turistiga grejer, så jag tänkte dela med mig av de top 5 sakerna jag tycker är ett måste att göra och besöka när man besöker Seoul, Korea för första gången!

1. BESÖKA MYEONGDONG
Myeongdong är platsen för alla shoppingsugna resenärer. En av de största sakerna Korea är känt för är skincare, och Myeongdong är proppfylld med dessa butiker. Här hittar du även internationella affärer som H&M och Forever 21, men också billiga koreanska klädaffärer, restauranger, caféer (och djurcaféer), streetfood och kpopmerch.
NOTE: Myeongdong är som sagt det populäraste shoppingstället så det kommer vara PACKAT med människor, både koreaner och utlänningar.

2. ÅK TILL NAMSAN TOWER OCH KOLLA PÅ UTSIKTEN
Namberget och speciellt Namsan tower ger en jättefin utsikt över staden och det är definitivt ett måste på dit Seoulbesök. Mitt tips är att åka kabelbilar upp på berget lite innan solen börjar gå ned och stanna där uppe tills solen gått ned, det är en av de finaste vyerna  jag sett! Där uppe har dem även sjäva tornet som du kan åka upp i, men även utan att åka upp får du en jättefin utsikt över staden med berg i bakgrunden. Här har de även Love locks där man kan "låsa fast sin kärlek" med sin partner, kompis eller husdjur om man så vill.

3. GÅ RUNT I DET GAMLA KUNGLIGA PALATSET OCH SEOULS "GAMLA STAN"
Eftersom Seoul är en så teknologisk och "i framtiden" glömmer man bland att man är på andra sidan jorden. Därför är Gyeongbukgung Palace och Bukchon Hanok village 2 måsten att besöka, både för att verkligen få uppleva Koreas historia, men också är det en väldigt cool känsla då det är så annorlunda från hemma. Folk går runt i traditionella koreanska kläder och de är det perfekta ställena att ta fina och unika bilder.  Man kan lätt spendera 3-4 timmar här. Det finns även många traditionella restauranger i närheten så det är nästan ett måste att testa det när man ändå är i området.


4. BÄRA TRADITIONELLA HANBOKS
Som jag nämnde går många runt i Hanboks och det bör du göra med! Det finns många ställen runt området som hyr ut hanboks. De är jättefina och det var verkligen en upplevelse att (iallafall som tjej) att ha någon som hjälper en klä sig då det var 2-3 lager av tyg man tog på sig och sedan gå runt och känna sig som en historisk koreansk prinsessa. Det gjorde även att gå runt i palatsetet så mycket
roligare och blderna blev mycket finare.

5. ÄTA BBQ, DRICKA SOJU OCH GÅ PÅ NOREBANG
Koreansk bbq är en väldigt kul grej. Man får själv grilla köttet vid bordet och de har oftast en "snabel" som suger upp matoset. Det är supergott och man får med många sidorätter och det är jättepopulärt här.
Soju är en koreansk likör som är väldigt populärt och dricks överallt här så dessa två bör man definitivt testa när man är här. Inte nödvändigtvis tillsammans, men det får du göra som du vill.
NOTE: I Korea måste man vara 19 år för att få dricka alkohol och de är rätt så noga med det.
I Korea är det väldigt populärt att gå på karaoke eller Noraebang, och det är också väldigt kul. Jag är inte det bästa sångaren, men jag tycker ändå att det är jättekul och det är något som inte direkt finns i Sverige, så medan man är här tycker jag definitivt du bör testa om du kommer hit! Det finns två olika typer av karaokeställen, den normala samt coin. Hos den normala karaoken betalar man per timme. Det är lite dyrare men rummen är större så är man ett större gäng är det hit man ska gå. Coin karaoke betalar man per låt och man får sitta hur länge man vill (gissar jag, det bör dock finnas någon gräns) men rummen är mycket mindre och rymmer runt 3 personer.


Andra ställen man inte vill missa medan man är här är Djurcaféer, Insadong, Sinsadong, Hongdae, Gangnam, COEX och Han river.

söndag 9 december 2018

MINIUPDATE

Hej!
Jag har inte lagt upp något på några veckor och här kommer förklaringen! Från och med nu kan du förvänta dig vanliga uppladdningstider.



onsdag 21 november 2018

Livet som språkstudent, skolan, lektionerna, studiesätt

Hej! Idag gick jag på lov och har efter 3 månader klarat nivå 1 på koreanska.
Så nu halvvägs av min tid i Korea tänkte jag berätta om skolan och koreanskalektionerna.
SKOLAN
Jag går på Konkuk University som ligger lite "utanför" Seoul. Här finns det en språkskola som jag går på, där man när man kom hit fick göra ett placeringsprov för att ta reda på vilken nivå man borde plugga. I koreanskan finns det 6 levlar av koreanska man kan plugga innan man räknas till att vara flytande (antar jag). Jag gick level 1 nu från september-november.
Första dagen när man kom in på språkskolan satt det stora planscher med namn och vilken klass och klassrum man skulle gå i.

KLASSEN
Om du har sett mina weekly vlogs har du säkert sett att bänkarna i klassrummet är ställda längs väggarna. Detta är (vad jag tror) för att eleverna lättare ska kunna se läraren samt att läraren lätt ska kunna se elevernas ansikten och lättare kunna se hur de pratar koreanska. Koreanska är ett språk där man använder munnen väldigt mycket för att uttala bokstäver, så det är väl för att se så vi uttalar rätt. Under prov ställs bänkarna i rader, precis som vi i sverige är mer vana vid.
Jag har 2 lärare, 1 "huvudlärare"   som vi har 3 gånger i veckan och en som vi har 2 gånger i veckan. I början förstod jag inte varför detta var nödvändligt, men ju mer tid som gick har jag uppskattat bytet väldigt mycket. Lärarna följer samma uppbyggnad av lektionerna, men det är väldigt hjälpsamt att höra olika röster säga samma saker samt att om man inte skulle förstå hur ena läraren förklarade kunde man alltid gå till den andra och få en annan typ av förklaring.
Min klass bestod av mig, 2 italienare, 1 från Angola, 1 från Mongoliet, 1 från Vietnam, 1 från Japan och 7 från Kina, sammanlagt 14 stycken. Jag har trivts jättebra med dem även om vi inte pratade så mycket förrän efter 1 månad.


LEKTIONERNA
Vi fick 2 läroböcker, 2 läxböcker och ett häfte i början av "läsåret" och under lektionerna fick vi även mycket lösa papper att göra övningar på. Varje dag gjorde man ett nytt kapitel, vilket vanligtvis var runt 6-9 sidor med upp till 4 nya grammatiska regler att gå igenom, 2 lyssningsövningar och en kort text att läsa och lyssna på.
Lektionen började alltid med att vi hade "Padassugi" eller läxförhör från dagen innans lektion. Det bestod av 5 enkla meningar som läraren läste upp som vi skulle skriva ned och sedan rättade läraren dem. Sen under lektionen gick vi igenom ett nytt kapitel och sen hade vi läxor varje dag. I slutet av varje kapitel fanns det en lista med nya ord som man skulle lära sig. Sen var det 2-4 sidor i läxboken, en sida med frågor och glosor i häftet samt att vi skulle översätta de nya orden i slutet av kapitlet som vi skulle lära oss dagen efter.
Lektionerna varade från 9.00-12.50 med 10 minuter varje 50 minuter.

Mitt första och sista Padassugi


PROV
Vi hade mindre prov relativt ofta. De var alltid på 4-5 kapitel, och eftersom vi lärde oss 1 kapitel om dagen hade vi ungefär ett prov i veckan. De bestod av samma typ av "padassugi" som vi hade varje dag, samt ungfär 35 frågor. Vi hade 50 minuter på oss och jag gjorde oftast på 20-30 minuter och spenderade resten åt att gå igenom allt väldigt noga.
Halvvägs genom hade vi midterms. Medterms och finals (mittprov och slutprov) var prov på allt det vi lärt oss så långt i kursen, samt allt som var i kursen. De var uppbyggda på samma sätt. De varade i 2 dagar var och bestod av 4 delprov. Första dagen hade man läsförståelse, skrivförståelse och hörförståelse. Varje prov varade i 50 minuter och även om man blev klar innan tiden var över fick man inte lämna rummet. Detta gjorde vi med vår huvudlärare som "vaktade" och rättade proven.
Dagen efter var det talprov. Man parades ihop med en klasskamrat som man skulle göra provet samtidigt som, och så fick man en tid då man skulle göra provet på. Varje par hade prov i 10 minuter, vilket är 5 minuter/person. Provet gjordes med två främmande lärare. Första delen av provet startar med att en lärare ställer frågor om olika bilder som ligger på bordet framför oss, så ska jag eller min "partner" beroende vem läraren frågar, svara på frågan och beskriva bilderna. Andra delen av provet är att den andra läraren ställer några frågor till var och en av oss, som vi ska svara på. De lärarna sätter sen betyg på oss.
Vi hade finals på måndag och tisdag, och idag fick vi resultatet tillbaka. Fick vi 70% totalt gick vi vidare till nästa level, annars måste man gå om leveln man gått. Jag fick 94% rätt och kommer då börja level 2 efter lovet. Klassen och lärarna kommer vara olika.

Var detta intressant? Tyckte du jag missade eller vill veta något mer så fråga i kommentarerna ska jag se till att svara där också!

söndag 18 november 2018

lördag 17 november 2018

DORM TOUR

Hej!

Denna var tänkt att läggas ut redan igår men så blev det inte.

Hoppas du gillar den!

onsdag 14 november 2018

Problem jag haft i Korea

Hej!
Jag tänkte idag dela medd mig av de top 3 problemen jag stött på än så länge medan jag varit utomlands och levt som jag gjort.
Jag tror dessa problem man kan stöta på vart man än åker här i världen, så de är in specifika för Korea. Dock var det här jag har upplevt dem. Glöm inte att lämna en kommentar om dina tankar efteråt! Om du flyttat, håller du med mig eller har du stött på andra problem?

1. SVÅRT ATT ÄTA
De första två veckorna eller så åt jag bara koreansk mat, för jag tänkte att "Jag är ju här, då måste jag äta landets mat". Men sen kunde jag verkligen inte få i mig mycket mat. Jag började äta mindre, och maten jag faktiskt åt smakade inte lika bra längre. Jag har fortfarande problem att äta ris, och jag var någon som älskade ris hemma i Sverige.
Jag vet inte exakt vad det var som hände, men jag gissar att jag åt maten i kafeterian och micromaten från affären, och fick väl både kanske i mig för lite av vissa grejer kroppen behöver, samtidigt som jag inte varierade min kost mycket, så till slut sa min kropp ifrån.
Knepet, insåg jag, var att äta mat från andra länder och att äta på restaurang. Skolmat vet de flesta inte är det bästa, och om det är allt man äter så är det klart att man blir less tillslut, särskilt när man får i princip samma sak varje dag.

Allt detta ledde till att min mage tillslut gjorde uppror och gjorde mig "sjuk" i en vecka.

2. SOVA
När det kommer till att sova har jag egentligen haft två olika problem så hr långt.
Koreas sängar är generellt mycket hårdare än dem jag är vana vid hemma. Sen tror jag att jag lyckades få en riktigt hård säng här på elevhemmet också. Den påminner mig och träbänken med en tunn dyna vi brukade ha i köket för några år sedan, men det känns nästan som att ligga på marken med en matta emellan.
Detta var inte bra för min rygg alls. Eftersom jag varit i Korea förut var jag ändå förberedd på detta, sen fick jag ju en extremt hård säng. De närmsta sa alltid att jag skulle köpa en extra madrass och gå på massage. Jag gjorde inget av dessa. Kanske skulle jag ha köpt en extra madrass nu när jag tittar tillbaka, men anledningen till varför jag inte gjorde det var för att jag ville ha "hela den koreanska upplevelsen" och jag var bombsäker på att när jag vant min kropp med det hårda underlaget så skulle det bli bättre. I slutändan blev det som jag trodde, men det tog ungefär en månad. Idag har jag iallafall inga problem med de hårda sängarna.
Det andra jag har haft problem med är att jag har tyckt att det varit för varmt och får inte tillräckligt bra sömn för att rumstemperaturen varit för varm. Detta beror på att min rumskompis är väldigt lättfrusen, medan jag är tvärtom. Det tog ett tag innan vi kunde kompromissa fram en temperatur att ha på luftkonditioneringen, och då var det fortfarande lite för varmt för mig. Nu har elevhemmets luftkonditionerngar stängts av eftersom det börjar var så kallt ute, så nu har vi bara fönstret uppe och jag sover redan bättre än förut.

3. SKAFFA KOMPISAR
Det här var nog en av det viktgaste sakerna jag borde ha prioriterat, nu när jag tittar tillbaka. Under den första månaden här umgicks jag inte så mycket med folk, och det gjorde det hela jättejobbigt. Jag hade hemlängtan hela tiden och trivdes inte alls i Korea. Då drog jag aldrig kopplingen till att jag socialiserade mig för lite, vilket gjorde det hela ännu svårare.
Men så fort jag började umgås med folk började jag tycka om att vara här, jag gjorde betydligt mer om dagarna och hemlängtan försvann väldigt snabbt. Jag började trivas här, och för varje dag som går trivs jag mer och mer, samtidigt som jag sällan känner hemlängtan.

söndag 11 november 2018

WEEKEND IN MY LIFE V. 45





Här är videon för denna vecka! Kolla till slutet, där jag kommer med lite nyheter!
Ha en bra farsdag!

onsdag 7 november 2018

5 saker att tänka på när man ska bli rumskompis med någon

Hej!
Som du säkert vet bor jag ju i ett elevhem här och de allra flesta rummen här är dubbelrum. Jag blev ihopparad med en tjej från Tyskland och efter att ha bott med henne i 2-3 månader tänkte jag berätta vad denna upplevelse har lärt mig.

1. DET ÄR OKEJ ATT INTE VARA BÄSTA KOMPISAR
När jag kom hit tänkte jag att jag och min rumskompis skulle bli bästa kompisar och göra allt tillsammans, men väldigt fort efter att jag kommit till Korea och träffat henne insåg jag att det inte skulle hända. Vissa människor klickar man bara inte med, och det är okej.
Förstå mig rätt nu. Vi försökte ju båda två att vara bra kompisar i början, och gjorde mycket tillsammans första 2 veckorna. Men efter det hade skolan hunnit böörja och vi var i olika klasser så vi träffade nytt folk och nya kompisar. Då insåg jag att jag och min rumskompis ine har mycket gemensamt och våra personligheter var för olika. Men det var okej, för vi hade andra att vara med och bara för att man delar rum behöver man inte vara supernära. (Det hade varit det ideala, men det funkar utan vänskap också.)

2. RESPEKTERA VARANDRA OCH VARANDRAS SAKER
Detta  var inget jag tänkte något på i början. Vi försökte båda lära känna varandra och delade på mycket för att som göra ett gott ntryck på varandra. Det var först efter en månad när man som kommit in i en rutin som man började inse vad som funkade och vad som inte gick lika bra.
Det är viktigt att tänka på att alla prioriterar olika. Då måste man lära sig att kunna kompromissa fram något som funkar för båda. Detta betyder såklart att båda (eller alla, om man är fler än 2) parter måste offra något för varandra. Jag pratar till exempel ofta på skype och liknande, vilket kan störa min rumskompis i det hon gör. Istället är hon uppe sent och jag har fått lära mig att sova med lamporna tända.
Det handlar också om att respektera varandras saker. Om du till exempel har en rumskompis som använder dina grejer utan att fråga för att du tidigare sagt att det varit okej, men inte menade för alltid så måste man kunna säga ifrån. Du och dina grejer ska inte heller komma i vägen för din rumskompis. Ni delar rum (lägenhet, hus, whatever it is), men det betyder inte att ni ska måsta handskas med varandras saker. Om du tycker att din rumskompis saker börjar hamna olämpligt för dig måste du än en gång kunna prata med denne om det.

3. DELA PÅ ARBETSUPPGIFTERNA
Det här är något som jag fortfarande har problem med. Innan jag kom hit hade jag inte ägnat en tanke åt hur man skulle göra med städning och införskaffandet av toapapper och så vidare. Mitt enda tips (vilket är ett tips jag själv måste följa) går in i nästa punkt och det är att prata med varandra om det.
Jag kom hit i tanken att man gör saker varannan gång, för det är så jag gjort det hemma med saker. Men kom ihåg att inte alla människor är uppfostrade och tänker som dig. Om det alltid ska vara du som förväntas att göra vissa hushållsuppgifter utan att ni kommit överens om dem kommer du bli galen. Tro mig, jag vet.

4. KOMMUNIKATION ÄR VIKTIGT
Om detta inte redan framgått så är kommunikation väldigt viktigt.  Även om ni inte kommer överrens så måste ni kunna prata med varandra, och nu menar jag inte att man ska behöva kunna prata om alla sina privataste bekymmer eller om småprat, utan om viktiga saker. Stör du dig på något måste du kunna säga det så ni kanske kan lösa det. Utan att kommunicera kan det byggas upp en massa ilska inom en, och den andra personen vet inte ens om det och tror därför allt är okej och ilskan fortsätter byggas upp och gör man inget åt det kan det äta upp en.

5. VÄRDERA EGENTID
Alltid när min rumskompis går ut för att träffa kompisar eller liknande blir jag alltid jätteglad. Jag har alltid uppskattat egentid, men nu när man har en rumskompis med samma schema som en själv är det inte alltid såna tillfällen ges. Även om vi inte direkt pratar med varandra känner man sig inte ensam eftersom den andre alltid är närvarande. Därför passar jag alltid på och antingen gör sådant som jag inte vill göra när hon är här eller så njuter jag bara av ensamtiden jag har när hon är ute.
Att själv gå ut upplever jag inte vara samma egentid eftersom det är så mycket människor runt omkring hela tiden, men jag har fått lära mig att uppskatta den tiden också på samma sätt. Ibland behöver man egentid, och när det händer kan man ju inte direkt slänga ut sin rumskompis.

Har du haft en rumskompis? Håller du med eller tycker du att jag missat något?

söndag 4 november 2018

WEEKLY VLOG V. 44

Hej på dig! Här kommer veckans vlog!
Nu har jag även gjort så att du kan prenumerera på min youtubekanal så du inte missar uppdateringar. Jag kommer såklart fortsätta länka videorna här också, och med start från nästa vecka kommer jag lägga upp ett blogginlägg i veckan också, så fortsätt kolla in på bloggen!






Vad tycker du om vloggarna än så långt? Är det kul att se med rörlig bild vad jag har för mig? Lämna gärna en kommentar!

söndag 21 oktober 2018

1 veckas recap i bilder

Lördag 13/10
Träffade en koreansk kompis i Sinchon där det var en festival som vi hängde på.


Söndag 14/10
Träffade en annan koreansk kompis och pluggade inför våra respektive prov.


Måndag 15/10
Hade ett prov. Åt en sandwich (riktigt god) till lunch och pluggade på elevhemmets gratiscafé med min italienska kompis (som ritade en bild av mig)
Tisdag 16/10
Första dagen av midterm prov. Prov i läs, skriv- och hörförståelse. Tyckte det kändes väldigt bra. Gick även en promenad och njöt av hösten som börjar komma här, trots att det fortfarande är 20 grader på dagarna.

Onsdag 17/10
Hade sista provet för midterms, i tal. Sedan åkte jag och min amerikanska kompis runt och firade. Vi var i Coex mall, gangnam och mellan Sinsa och Apgujeong. Shoppade även lite.


Fredag 19/10
Åkte till Fashion week i Ddp med min amerikanska kompis bara för att se vad det var, sedan gick vi till ett cafe i närheten och pluggade. Ringde  även runt till familj och vänner och pratade på kvällen.
Lördag 20/10
Sista dagen av Fashion week så vi åkte tillbaka igen, kollade på alla som var där, såg olika kändisar som skulle kolla på showerna och jag blev fotad av en massa fotografer där. Träffade även min italienska kompis där och hon och hennes fotografkompis ville ha mig som modell så fick även lite awkward ställa upp för dem.




Sen har jag också tänkt lite och det kommer bli mindre inlägg hädanefter, eftersom jag känner att jag inte vill lägga så mycket tid vid datorn när jag är här. Men istället har jag tänkt att försöka filma mer och en gång i veckan lägga upp en video och då och då (förhoppningsvis också en gång i veckan) skriva något inlägg som har ett specifikt ämne (till exempel skillnader jag märkt). Så har du något förslag på ämnen jag kan skriva om, snälla lämna det i kommentarerna!


måndag 15 oktober 2018

Inga inlägg

Hej alla! Eftersom jag har prov i veckan kommer jag fokusera på det och därför kommer det inte bli några inlägg förrän tidiagst på torsdag! Det var allt, hoppas ni förstår.

lördag 13 oktober 2018

Lugn fredag

Hallå där!

Igår tog jag med det svenska godiset till skolan och bjöd klassen och läraren. Bilar var tydligen en hit, iallafall tyckte läraren att det var jättegott.
Min lärare gick även på en instagram following spree då hon började följa alla i klassen, vilket gjorde att vi elever också började följa varandra.

Efter skolan gick jag till ett hotell i närheten som min familj ska bo på när de kommer och hälsar på. Det var väldigt fint men det låg precis bredvid en väldigt trafikerad väg. Dock väl inne så lät det knappt alls. Jag ser fram emot att de kommer väldigt mycket!

Annars gjorde jag inte mycket. Pluggade, pratade med Anton. Pratade med pappa. Pratade med mamma och brorsan. Såg på serier. Det var med andra ord en väldigt chill kväll.

Hur var din fredag? Hittade du på något roligt?

fredag 12 oktober 2018

Djupa samtal

God morgon till er i Sverige! Här är klockan runt 15 när jag skriver detta.

Igår på lektionen bjöd min italienska kompis mig på en koreansk godis. Det är marshmallows med nutellaliknande fyllning. Det var iallafall väldgt gott. Och förpackningen var supersöt! En av mina kinesiska klasskompisar gav även ut koreanska kex till alla i klassen. De smakade ungfär som Jätten chokladkex där hemma.


Efter lektonen gick jag och min amerikanska kompis till matområdet bredvid skolan. Vi hittade en restaurang som sålde kyckling och satte oss där. Dock var vi de enda kunderna, men det visade sig vara till vår fördel. Kycklingen som vi bestämde oss för fick vi veta när vi beställde att den var ganska stark, men när vi hade svårt att välja något annat var kocken snäll nog att göra en specialbeställning och göra den mindre stark. Vi fick även påfyllning av de snacks vi fick till bordet medan vi väntade.

Efter maten gick vi för att hitta ett café. Jag hade sett ett som jag vill testa, men när vi kom dit visade det sig att det var stängt. Då bestämde vi oss för att gå till ett café som jag gått förbi några gånger och velat testa, men på vägen dit såg vi ett supergulligt café som vi gick till istället. Det var lite dyrare, men det var väldigt gott fika. Där satt vi i runt 2 timmar och jämförde Sverige med USA och pratade om lite mer personliga grejer, som till exempel kärlek och vi gick in lite mer på våra framtidsplaner efter Korea.


På måndag, tisdag och onsdag nästa vecka har jag prov, så varje kväll har jag försökt lägga tid på att plugga. Det har väl inte gått superbra, men lite har jag ändå fått gjort!
Vädret börjar äntligen kännas som höst. På morgnarna och kvällarna måste man ha en jacka på sig, för det är runt 6 grader, och mitt på dagen är det runt 15 grader. Det är väldigt skönt, för då vaknar man till under sin tio minuters promenad till skolan.