fredag 31 augusti 2018

Landat

Hello alla nära och kära, främlingar och fiender.
Nu har jag landat och fått i mig lite mat! Äntligen.

Flygresan gick bara bra. Först mellanlandade jag i Qatar och på vägen dit fick jag tre säten alldeles för mig själv så jag kunde ligga ned och sova. Innan landning dock var det en kille några rader fram som började bråka med en flygpersonal. Detta pågick i några minuter innan personalen gick därifrån. Då började den här killen bråka med en annan passagerare som sa till honom att han inte bör hålla på så. Några minuter senare kom flygvärdinnan och försökte lugna honom, men det gick inte. Till slut kom flygpersonalen gående med en kille som bar väskor efter sig och då bytte de killarna plats. Det visade sig att den här bråkstaken var en guldmedlem eller what not och hade inte fått plats i förstaklass, och den här andra killen bytte sin förstaklass-plats med honom för att få slut på tjafset.

Flyget till Qatar blev lite sent, med kanske en kvart, så jag hade knappt om tid att ta mig till mitt nya flyg då jag hade knappt en timme på mig. Men med lite kånkande på väskor och några svettfläckar på ryggen hann jag ändå i tid.

På flyget mellan Qatar och Incheon (som för din information mamma, förkortas ICN och inte INC) hamnade jag mellan sovande korean som jag fick klättra över för att gå på toa, och en man från Tanzania som luktade svett. Men den flygresan gick också bra, fick mig några timmars sömn och lite vatten.

Jag hade fixat transfer från flyget till skolan så när jag kom ut satte jag mig direkt i en bil och det bar av mot Seoul! Här slog det mig vad jag höll på att göra och jag började fundera på vad jag hade gjort, men det gick snabbt över när jag såg staden.
Dock kom jag fram i rusningstrafik så det tog 2 timmar att åka från flygplatsen till universitetet.

Väl framme fick jag direkt hjälp av en snäll och hjälpsam tjej som hette Da Hee med att få information om byggnaderna i närheten samt få mitt kort så jag kommer in. Där jag bor kallas förkortat för KU:L Houses, så jag bor i the fun houses!

När jag hittat igen mitt rum började jag packa upp och fick träffa min rumskompis! Hon är från Tyskland och verkar snäll.
Eftersom jag inte ätit något på 12 timmar + kändes det lägligt att gå ut och äta, särskilt med tanke på att klockan var runt 22 här vid det laget. Dock hittade jag inget speciellt och jag kände mig inte superhungrig så jag gick på en favorit i repris från förra gången jag var här, nämligen Paris Baguette. Där tog jag mig en vaniljlatte och några mackor.

Nu är klockan 23.50 här så nu blir det att sova och så får vi se vilka äventyr morgondagen väntar!

torsdag 30 augusti 2018

Äventyrets början

Igår klockan 19.31 - Färdigpackad och glad.
Igår klockan 20.54 - Inte lika glad längre när jag insåg att jag hade sagt hejdå till alla kompisar.
Idag klockan 11.20 - Irriterad för jag insåg att jag inte hade behövt åka till Arlanda så tidigt.
Idag klockan 11.46 - Insåg att jag glömt min hårddisk.